Iso Acoustics Gaia

2 695,-
FRI FRAKT
 
På lager

Tester og omtaler (2)

Iso Acoustics Gaia

IsoAcoustics Gaia er maskinerte høyttalerføtter, laget av rustfritt stål av svært høy kvalitet. Føttene er beregnet for høyttalere, subwoofere eller andre produkter med gjenger for føtter. Gaia har et luksuriøst mørkt forkrommet utseende.

Med fokus på effektive løsninger og vitenskapelig metode har Iso Acoustics på kort tid blitt markedsledende innen avkobling til høyttalere, komponenter og platespillere. Resultatene produktene deres gir i ethvert oppsett har gitt dem stående ovasjoner fra en samlet verdenspresse. Noen av anmeldelsene er så euforiske at det hevdes man knapt har hørt hva høyttalere er god for før man har hørt dem stående på et sett med Gaia dempeføtter! 

Men det er kanskje ikke så rart at journalister lar seg rive med. Iso Acoustics tilbyr endelig skikkelig avkobling for ethvert oppsett uten å knuse sparegrisen og gjør det man allerede har i oppsettet sitt ganske enkelt bedre! 

For best mulig avkobling må man forstå fysikken

Med lang erfaring fra planlegging av akustikk og bygging av rom til innspillingsbruk så grunnlegger Dave Morrison behovet for avkobling av lydutstyr, både komponenter og høyttalere. Selve ideen kom til live gjennom kontorbygget han jobbet i, som var bygget på puter for å avkoble mot støy fra T-bane og trikk. Med god hjelp av National Research Council i Ottawa, kunne han få ideene ut på papiret og ikke minst måle effekten av dem.  

Iso Acoustics patenterte isolasjonsteknologi og tankegang er manifestert i alle produktlinjene deres og skal vi forklare dette godt, er det enklest å begynne med de suverene Gaia høyttalerføttene.
Gaia I, II og III - dempeføtter og avkobling til høyttalere

Prisbelønnet, prisverdig og hakeslippfremkallende!

Det er flere aspekter ved å plassere høyttalere på underlag som er normalt kjent, for eksempel høyttalere som står rett på gulvet leder lyd rett inn til naboen og koblingen til gulvet får hele rommet til å vibrere. En mer kompleks utfordring er at interaksjon mellom underlaget og kabinettet fører til at uønsket energi bygger seg opp i kabinettet. Dette fører til dårligere definisjon med «utsmørning» av lyden. 

Ofte prøver vi å løse dette problemet ved bruk av spikes, men bruken av disse vil også kreve at det spiken står på kan kansellere og absorbere den evakuerte energien. Slike remedier finnes, men er ofte kostbare og dyrere enn Gaia i praksis. Hvilket materiale de er laget av vil også kunne farge lyden. 

Hva om det fantes en bedre løsning?

Gaia knuser mytene  

Med bruk av en todelt konstruksjon, helstøpt hus i stål og viskoelastisk gummi som fungerer som en sugekopp mot underlaget, sørger Gaia for at man demper uten å farge høyttaleren og forringe responsen. Frekvensresponsen er lik og tester med laservibrometer viser hvor effektivt bruk av Iso Acoustics Gaia, Aperta og Orea demper og kontrollerer uønsket resonans i høyttalerkabinetter.  

Det lydmessige resultatet er oppsiktsvekkende!
Les mer om Gaia her
“…imaging is even more amazingly precise.
Truly incredible!"

Nick Squire, Head Recording Engineer, Boston Symphony Orchestra

Det er også en velkjent myte at høyttalere med dempeføtter kan gi dårligere bassrespons. Iso Acoustics sine eksperimenter viser derimot at dette ikke er tilfelle ved bruk av deres avkobling. Med et kjapt blikk på grafene under forstår man hvor godt dette fungerer i praksis.

Graf 1 viser at ved måling i anakoisk kammer er høyttalerens frekvensgang lik. Gaia gjør ikke noe med voicingen høyttalerprodusenten har tunet seg inn mot og skal heller ikke gjøre det. 

Graf 2 viser at ved med måling med laservibrometer dempes resonanser i kabinettet svært effektivt: Man sørger for en tightere, mer teksturert og definert bass og mer kontroll og demping i hele frekvensspekteret. Dette helt uten å endre frekvensresponsen på høyttaleren.

GRAF 1: Testing i anakoisk kammer viser at frekvensresponsen er lik, Gaia er laget for å ikke farge lyden bort fra den lydsignaturen høyttalerprodusenten har lagt opp til.GRAF 2: Målingene med laservibrometer viser tydelig forskjellen og den bedrede dempingen Gaia gir versus spikes. (Lavere vibrasjon og resonans i kabinettet per frekvens.)


Gaia vs spikes 

For å forstå hvordan Gaia virker i motsetning til spikes kan vi tenke oss hvordan bølger oppfører seg i et blikkstille basseng. Lager man en bølge i bassenget vil de harde kantene i betong reflektere bølgene og holde energien i bassenget. Dette er det en spike også vil gjøre, den reflekterer energien den avgir tilbake til kabinettet basert på det underlaget den står på.  

Med Gaia kan vi tenke oss at bassenget nå er endeløst uten kanter og bølgene blir i praksis aldri reflektert tilbake igjen. Det er nettopp disse betingelsene høyttalerkabinettet får når Gaia effektivt absorberer energien som utløses fra drivere til kabinett.

"... THESE WILL BLOW YOUR MIND! ..." Anmeldelse av Iso Acoustics Gaia av Streaky.com
Retningsbestemt patentert isolasjonsdesign 

Iso Acoustics isolasjonsdesign i Gaia er et resultat av nøye utforsking av form, tykkelse, hardheten og egenskapene til isolasjonsmaterialet og hvordan det todelte systemet med innsatsen i mellom er tunet for å håndtere vibrasjoner på best mulig måte. 

Iso Acoustics Gaia er retningsbestemt og sørger for å kontrollere on-axis respons fra høyttaleren til forskjell fra f.eks. flytende strikkoppheng. Slike homogene løsninger vil la høyttaleren flagre fritt i alle retninger. Resultatet blir da god avkobling, men upresis og udefinert lyd. Gaia skal derimot enten settes med logoen vendt forover eller bakover for å kontrollere de bevegelige kreftene i høyttaleren på en tilfredstillende måte. Høyttaleren skal avkobles, men den må også være solid grunnet til underlaget.  

«Down to earth» - kobling til underlaget 

Som vi har vært inne på over sørger underdelen av Gaia for en sugekoppeffekt med høy friksjon mot underlaget. Dette er for å sørge for at de interne delene i Gaia kan få jobbe med absorberingen effektivt og at ingen energi forplanter seg videre. Overdelen av Gaia skrus fast til basen av høyttaleren og sørger for å koble energien fra kabinettet effektivt ned i dempefoten for maksimal absorbering.  

Alle Iso Acoustics produkter er tunet inn mot vekten på det de skal bære. Dette for å sørge for at belastningen i de ulike delene gir optimal avkobling og ikke kortsluttes mekanisk sett ved for høy vekt eller skape ubalanse ved for lave belastninger. Tommelfingerregelen for optimal ytelse er at når man bikker 10% av øvre vektgrense, så går man én vektklasse opp. 

Forventet oppgradering med Gaia

Større lydbilde.
Mer fokus.
Bedre stereoperspektiv og innsikt.
Tigthere og bedre definert bass.
I lenken til Iso Acoustics produktkalkulator under, finner du riktig type Gaia til din høyttaler og gjengestørrelser. 
Iso Acoustics produktfinner
«…Den første gangen jeg fikk en skikkelig gjennomgang og test av disse dempeføttene ble jeg sittende å måpe…»
Håvard Holmedal, Stereopluss

Tekniske data

VEKTGRENSER

Gaia I: opp til 100kg - M12, M8 og ¼-20 gjenger medfølger
Gaia II: opp til 54kg – M8, M6 og ¼-20 gjenger medfølger
Gaia III: opp til 32kg - M8, M6 og ¼-20 gjenger medfølger