ADYTON GRACILI MK2

299 990,-
FRI FRAKT
 
På lager

ADYTON GRACILI MK2

MK2 utgaven av Gracili har blant annet nye og forbedrede fulltone-elementer. Oppgraderte kondensatorer på super-tweeteren. Nordosts patenterte monofilament internkabler til diskanten. Samtidig har kabinettet gjennomgått mekaniske forbedringer for å minimere uønskede resonanser.

Linjekilde høyttaler utformet over 18 stk små fulltoner med ekstrem lett membran og svært effektivt neodym magnet system. Alle disse kjøres uten noen deling og dermed beholder man utrolig hurtighet uten noen form for kompresjon og dynamisk begrensning. Med på kjøpet, beholder man også suveren fase- og tids respons hvilket er et stort problem på de fleste høyttalere i dag uansett pris!

Over 12kHz benyttes bånd diskant som videreformidler frekvensresponsen opp til 60kHz. Dette gjør den helt uten noen form for oppbrytninger samt at dens bevegelige masse overgår dome enheter med flere 100 ganger. Dette er avgjørende for definisjon av detaljer. Vi benytter en 1-ordens avskjæring for denne med kondensator kvalitet plukket på øverste hylle.

Høyttaler frontplaten er utformet i aluminium og dermed får vi en meget åpen bakside bak enhetene slik at bakover utstrålingen inne i kabinettet ikke møter hindringer. Dette hjelpes også av de fysisk små sterke Neodym magnetene. Dermed får vi en meget kontrollert demping av de nære refleksjoner bak enhetene. Dette er viktig for mellomtone området.

Kabinettet er indre avdelt i 8 kammer og individuelt godt dempet. Dette gir kabinettet veldig høy stivhet med derav lav utstråling. På baksiden er det mulighet til finjustering av frekvensbalansen. «10kHz-justeringen» endrer nedre avskjæring av bånd diskanten i 6 step a 0.5dB og «Tonal justeringen» endrer nivået fra 3-8kHz i 0.3dB step. Dermed kan man finjustere klangbalansen etter behov.

Med dette oppnår vi et frekvensomfang fra 80-60000Hz og nær perfekt impuls respons. Fase linearitet er et stort problem blant hi end høyttalere i dag og bare et fåtall høyttalere kan sies å være det. Dermed er vi stolte over å være blant disse få!

Tekniske data

Frekvens respons: 80-100000Hz (DIN)
Fase respons: 200-20kHz +/-30°
Impedans: 4 ohm
Frekvens justering 0.5dB 10-15kHz, 6 step
Frekvens justering 0.3dB 3-8kHz, 6 step
Følsomhet: 92dB/1w
Effekt belastning: 500w
APG(Adyton Perfect Ground):
Alle elementene kan jordes til -Adyton 6K og 3K via Nordost Qkore-kabel.
Mål: 159x32x9 cm
Vekt: 25kg