FOCAL AZURYS

6 990,-
FRI FRAKT
 
På lager

FOCAL AZURYS

Azurys er en lukket modell med kjellerdyp bass og imponerende oppløsning, den har det samme patenterte akustiske designet som Focals mer kostbare lukkede modeller. Den kompakte formfaktoren vil gjøre disse til et elegant valg for dem som vil ha ekstra god lyd når man er på farten.

High-end driverteknologi

 

Driverne i Azurys og Hadenys er basert på samme teknologi vi har sett i Focals prisbelønnede high-end modeller. En M-formet 40mm membran med formløs spole holder vekten og massen lav. Dette sørger for en rigid, men samtidig lynkjapp driver som henger med på de raskeste musikalske transientene. Azurys og Hadenys serverer dermed en kontant og deilig bass, en lekker oppløst mellomtone og en herlig presis diskant.

 

Driverne er montert i vinkel inn mot ørene inne i klokkene, noe som gir et bedre og mer presist stereobilde. Samtidig gir dette en opplevelse av å høre på en ekte dynamisk høyttaler med musikalsk engasjement og skyv. Både hodetelefonene og driverne er laget med avansert teknikk på Focals fabrikk i Saint-Etienne og holder høyeste nivå når det kommer til presisjon og intern kvalitetskontroll. 

Patentert akustisk design

 

Selve designet på klokkene i Azurys er hentet fra Focals lukkede high-end modeller. Her blir motfasebølgen fra driverne ledet elegant ut av klokken, samtidig som høye frekvenser dempes ned. Dermed blir man kvitt problemet med stående bassbølger som lager interne forvrengninger i den lukkede konstruksjonen. Samtidig sørger neddempingen av høye frekvenser for minimalt med lekkasje til og fra omgivelsene. Azurys er med andre ord en stille opplevelse for lytteren, samtidig som man får den store bonusen med mindre akustisk kompresjon rundt driverne. 

 

Hadenys på sin side har samme åpne klokkedesign som i Clear MG og New Utopia, en åpenbar fordel når man ikke har behov for å dempe lyden både inn til klokken og ut til omgivelsene. Focals lynkjappe drivere får skinne ekstra i Hadenys og leverer et stort og dynamisk lydbilde med lekre transienter. Åpent design betyr dog ikke mindre kjellerdyp bass enn den lukkede lillebroren, med Hadenys får du både i pose og sekk!

Høy følsomhet - lette å drive

 

Med høy følsomhet får man mye lyd per milliwatt og kan således drives av hva som helst! Her kan man plugge rett i et nettbrett eller en laptop og få lservert godlyden helt enkelt og greit. Men som med alt av hodetelefoner vil både Azurys og Hadenys vokse med en god kilde og forsterker. De er altså klar for større og mer high-end oppgaver!

 

Ergonomisk utforming og solid materialvalg

 

Azurys og Hadenys er foldbare og sparer mye plass når de ligger i det medfølgende etuiet. Detaljer som skinn i hodebøylen og fibonaccimønster vitner om et eksklusivt designspråk. Focal har valgt lette metaller som aluminium og en rigid magnesiumlegering i bøyle og klokkeholder for både robusthet og lav vekt. Selve bøylen er designet for å perfekt forme seg til hodet til lytteren og la putene presse jevnt på alle punkter. 

Moderne farger

 

Fargen på Azurys er som navnet tilsier inspirert av lys azuritt og har en lekker lysere blåfarge på detaljer som puter, bøyle og kabel. Hadenys er på sin side en mørkere nøttebrun finish inspirert av den hadeanske geologiske æra da jorden tok form. Begge klokkene har en naturlig antrasittgrå finish på alle metalldeler. 

Tekniske data

AZURYS Data sheet

 

Type Impedance Sensitivity THD - Circum-aural closed-back headphones 26Ω 100dB SPL / 1mW

Frequency response - 1kHz / 100dB SPL 15Hz – 22kHz 1kHz 0.3%.

Speaker drivers - 15/8" (40mm) 'M'-shaped Aluminium/Magnesium dome

Weight - 306g (excluding carrying case)

Cable provided - 4ft (1.25m) mini-jack cable with remote control and microphone

Carrying case provided -   97/16'' x 81/4'' x 23/4'' (24 x 21 x 7cm)

 

• Closed-back passive headphones for home and on-the-go use

• Patented speaker driver technology, designed and manufactured in France, for hi-fi sound

• Lightweight, comfortable headphones so that you can enjoy long periods of listening

The origin of the name and the colour of the Azurys headphones comes from the semi-precious stone Azurite, known to bring positive energy, confidence and dynamism. Its blue colour is as alluring as its beneficial properties.

Key point

Finish: Blue

Genuine leather and breathable fabric

Earpads provide insulation and adapt

to fit any head shape

Magnesium yoke for increased lightness

15/8'' (40mm) 'M'-shaped Aluminium/Magnesium dome speaker drivers, made in France A naturally detailed, warm sound with impact

headband

Focal® is a trademark Focal-JMLab® - www.focal.com