FOCAL UTOPIA (2022)

Etter mange priser, utmerkelser og ikke minst med en fanskare av hifi- og musikkinteresserte verden over lanseres nå arvtageren New Utopia. En Utopia som verdig setter standarden på nytt for Focals flaggskip.

» Mer om produktet

Seks år har gått siden vi første gang fikk høre Utopia. Hodetelefonen med stor H, som virkelig flyttet grensene for hva dynamiske drivere i en hodetelefon hadde å by på når det kom til lydkvalitet. Et innovativt design som bydde på utsøkt komfort og eierglede. Etter mange priser, utmerkelser og ikke minst med en fanskare av hifi- og musikkinteresserte verden over lanseres nå arvtageren New Utopia. En Utopia som verdig setter standarden på nytt for Focals flaggskip.

Ekte høyttalere for å ha på hodet 2.0

Det er noe spesielt med å sette på seg en Focal Utopia. De er som å høre en utrolig god high-end høyttaler, bare at man har dem på hodet. Og her ligger selve magien med Focals dynamiske drivere, de låter mer som en konvensjonell høyttaler skal gjøre. Samtidig får man en intravenøs innsprøytning av detaljer og dynamikk. En musikalsk ytelse som vekker følelser og dybde. Møtet man får med artisten i et par Utopia hodetelefoner glemmer man ikke. Det er intimt, rått og vakkert på samme tid.

Nytt design

Det første man legger merke til med nye Utopia er den markerte estetikken. Bikubemønsteret man  kjenner fra Focals Clear MG pensles her ut med en lekker antrasitt finish. Det asymmetriske mønsteret fører også til en uovertruffen akustisk transparens, og gir dermed ingen akustisk kompresjon for den lynkjappe berylliumsdriveren. Som i Clear MG er nå også innsiden av klokken og grillen formet etter M-formen på driveren, dette også i bikubemønster for bedre akustisk ytelse.

Puter i lammeskinn og ny yoke i støpt karbon

Den nye gaffelen eller yoken om du vil kommer er laget av støpt resirkulert karbon. Måten fibrene legger seg på gjør hver hodetelefon unik. Ingen Utopia er får akkurat samme lysfall i dette partiet og samme utseende. De pustende putene i lammeskinn og formskum sørger for timesvis av lytting med høyeste komfort. Hodebøylen er selvsagt også i ekte skinn. Premium materialer som samtidig er lette for maksimal komfort er valgt for å skape en helhet sammen med den ekstravagante lydkvaliteten.

Bildet: Den nye Utopia-driveren sammen med et helt nytt omkringliggende design setter en ny standard.

Patenterte berylliumsdrivere med ny spoleteknologi

Focal har med sine tidligere modeller satt standarden for dynamiske hodetelefondrivere med sine design uten formrør til spolene. I nye Utopia bryter Focal grensene nok en gang med å blande kobber og aluminium til en enda lettere, men også mer rigid spole. Kombinert med den M-formede berylliumsmembranen og et ultratynt oppheng får man her servert den letteste og kjappeste hodetelefondriveren vi har sett fra Focal så langt. Samtidig sørger den nye spolen i 30% kobber og 70% aluminium for ekstra soliditet og driftssikkerhet. Den utrolig kraftige magneten med powerflowerteknologi sørger for kontroll, respons og kjapphet. Alt selvsagt utviklet og håndbygget på fabrikken i Saint Etienne i Frankrike. De nye driverne er et teknologisk kvantesprang med finesse som bare de beste teknikerne på fabrikken får lov å montere. 

Rå lydkvalitet fra 5hz til 50khz

Den nye driverne gjør også nye Utopia ekstremt presis i diskantområdet og vil være den ultimate referansen for kresne lyttere både til studio, mastering og hjemmebruk. Dette kombinert med en kjellerdyp og teksturert bass og utsøkt oppløst mellomtone gir en definisjon som er til å ta og føle på. Frekvensresponsen går fra hele 5hz til 50khz med overlegen linearitet. Samtidig er fokuset musikalsk i form av sammenheng i lydbildet, med en ekstra potent rytme og timing. 

Tilbehør

Nye Utopia leveres med både en 1,5 meter kabel med kombinert 3,5 og 6,3mm jack og en 3 meter lang 4pins kabel for balansert drift. Bæreetui for enkel og trygg transport, samt en lekker skinnbelagt oppbevaringseske markerer tydelig at vi her snakker om en av verdens mest eksklusive high-end hodetelefoner.

» Tekniske data

Utopia are the ultimate Focal headphones. They are the brand's flagship product, combining the best of our technologies with assertive design, to enhance your listening experience

Their full-range, Beryllium, ‘M’-shaped speaker drivers are fully open-backed and run with no passive or active correction, from 5 Hz to over 50 kHz! The listening experience they deliver is strikingly real, precise and dynamic, with a soundstage that is both wide and deep: close your eyes and feel the musicians beside you. Combining comfort and aesthetics, Utopia delivers uncompromising design and conception. The forged, recycled carbon yokes are modern and sophisticated in style, whilst providing more lightness. The honeycomb grille and Black Chrome ring showcase subtle design details, like the Yin & Yang on the outer case, the black and red double grille on the speaker driver, and more. So many elements that fiercely embody Utopia: the perfect balance between technology and design!

 

Del på: Del på Facebook Del på Twitter

Anbefalte produkter