;

TECHNICS SP-10R

Platetallerken med direktedrev

» Mer om produktet

 

Informasjon fra produsenten:

 

 

Kjerneløs direktedrevsmotor

Motoren som danner hjertet til den direktedrevne platetallerkenen er basert på den kjerneløse, direktedrevmotoren som ble utviklet for SL-1200G og lansert i 2016, og er ytterligere forbedret. Den dobbeltspolede direktedrevmotoren av dobbeltrotortype som ble nyutviklet til dette formålet, hadde spoler på begge sider for 12-polet, 18-spoledrev, med høyt nok dreiemoment til å kjøre platetallerkenen i tyngre klasse (ca. 7,9 kg). Innpress av spolene på begge sider til 60 grader forbedret stivheten av substratet, undertrykker fine vibrasjoner og reduserer selvinduktansen. Disse forbedringene oppnådde stabil rotasjon på 0,015 % wow og flutter eller mindre, som anses å være målgrensen. Støtdempende lagre som støtter platetallerkenen i tyngre klasse bruker også en spesiell plastikk for å gi både høy stivhet og pålitelighet.

Konseptet Direktedrevsmotor

Undertrykkelse av uønsket motorvibrasjon

Motoren som ble utviklet for SL-1200G fungerte som plattform for direktedrevsmotoren. Dobbeltspole, forsterkede trykklagrene og et chassis med økt stivhet ble til en stabilisert motor med lavt tyngdepunkt. Ved å plassere to rustfrie stålvekter med høy stivhet og høy spesifikk vekt i bunnen av chassiset, opprettholdes stivheten og det lave tyngdepunktet. Disse grundige tiltakene for å forhindre uønskede vibrasjoner bidrar til å oppnå overveldende rotasjonspresisjon og forbedret S/N.

Konsept for å undertrykke uønsket motorvibrering

Platetallerken i tungvektsklasse

Platetallerkenen plasserer wolframvekter, som har en ekstremt høy spesifikk vekt og er vanskelige å behandle, på den ytre periferien av en 10 mm tykk messingvekt. Messingvekten er laminert på støpegods av aluminium, noe som gir tallerkenen en totalvekt på ca. 7,9 kg og en treg masse på ca. 1 tonn cm. En lyddempingsgummi for å eliminere uønsket vibrasjon er også festet til baksiden for å danne en 3-lags konstruksjon og oppnå høy stivhet og gode vibrasjonsdempende egenskaper.

Konseptet for platetallerken i tungvektsklasse
Graf for vibrasjonsdempende egenskaper

Separat kontrollenhet

Kontrollenheten er skilt fra hovedenheten for å undertrykke effekten av uønsket støy på hovedenheten. For å oppnå en strømforsyningskrets som gir god regulering for høyt dreiemoment, brukes det en vekselstrømforsyning. For å redusere støynivået som når stiften, er vekselstrømforsyningen utstyrt med en unik teknologi som blir til en spenningsforsyning med minimal støy, med en nyutviklet «reduksjonskrets for uønsket støy». For å minimere støyen, selv under kommunikasjon, brukes også et svært pålitelig system som motvirker effekter av ekstern støy for kommunikasjon mellom hovedenheten og kontrollenheten. Disse grundige støyreduksjonstiltakene oppnår verdens høyeste S/N-nivå.

Konseptet med separat kontrollenhet

Mindre justeringer og rotasjonsindikasjon

Denne platetallerkenen støtter ikke bare LP (33 1/3 omdr./min.) og EP (45 rpm) analoge plater, men også SP (78 rpm). Rotasjon (rpm) kan også stilles inn til to desimaler (maksimalt ± 16 %) fra kontrollenheten. OLED-skjermen kan også vise rotasjonen med nøyaktighet ned til to desimaler, slik at brukeren både kan se og høre den ekstremt nøyaktige rotasjonen.

Bilde av kontrollenhet
Bilde av knapper på platetallerken

Kompatibilitet i SP-10MK2 og SP-10MK3

For å gjøre det mulig for brukerne å fortsette å bruke platen og tonearmen til systemer, inkludert SP-10MK2 og SP-10MK3, er formen og skrueposisjonene til SP-10R-grunnplaten designet for å muliggjøre montering på SP-10MK2 og SP-10MK3 for komplett bakoverkompatibilitet. Kontrollenheten har også samme form og størrelse som SP-10MK2-strømforsyningen, for problemfri utskifting.

Konseptet for SP-10MK2 og SP-10MK3 Kompatibilitet

SP-10R
Platetallerken med direktedrev System

Vis stort bilde av forsiden til SP-10R
Vis stort bilde av baksiden til SP-10R

» Tekniske data

Platetallerkenseksjon

Drivmetode Direktedrev
Motor Børsteløs likestrømsmotor
Tallerkenhastigheter 33 1/3, 45, 78 rpm
Justeringsområde ±16 %
Startdreiemoment 0,39 N・m / 4,0 kg・cm
Wow og flutter 0,015 % W.R.M.S.
Platetallerken Messing og aluminium formstøpt kombinert
Diameter: 323 mm
Vekt:Ca. 7,9 kg (inkludert skivematte)

Generelt

Strømforsyning AC 110–240 V, 50/60 Hz
Strømforbruk 10 W
Ca. 0,05 W (standby)
Mål B x H x D Hovedenhet 365 x 109 x 365 mm
Styringsenhet 110 x 84 x 350 mm
Vekt Hovedenhet Ca. 18,2 kg
Styringsenhet Ca. 2,1 kg
Driftstemperaturområde 0 ° til + 40 °
Driftsfuktighetsområde 35 % til 80 % RH (uten kondensering)
Tilbehør Platetallerken, platetallerkenmatte, EP-plateadapter, skruesett for platetallerken, avtakbart håndtak, sekskantnøkkel, AC-hovedledning, brukerhåndbok

Del på: Del på Facebook Del på Twitter