ANTHEM AVM 90

Svært få AV forforsterkere/prosessorer kan tilby den kombinasjon av funksjoner og ytelse som nyeste generasjon AVM prosessorer fra Anthem.

» Mer om produktet

Disse støtter de viktige lydformater som Dolby Atmos, DTS:X, DTS:X Pro og DTS Virtual:X  samt viktige videoformater, men de viktigste forskjellene i forhold til konkurrentene ligger i lydkvalitet og romkorreksjon.

Høydepunkter

  • 15.4 kanals forforsterker
  • Anthem Web User Interface
  • ARC Anthem Room Correction
  • Nydesignet kalibreringsmikrofon med ekstremt høy presisjon.
  • 4 separate subwooferutganger
  • HDMI eARC for sømløs integrering mot smart TV’er
  • Streaming med AirPlay 2, Chromecast (Audio), BT v4.2, Spotify Connect (kommer snart) og Roon (kommer snart)
  • MM phono inngang
  • HDMI 2.1 (8K) oppgraderbar
  • Sone 2 HDMI ut

Anthem Web User Interface

Anthem Web User Interface er nå bygget inn i alle MRX receivere og AVM prosessorer. Ved å bruke en telefon, nettbrett eller laptop, kan brukere enkelt få tilgang til alle funksjoner og innstillinger og gjøre endringer på løpende fot. Slå hovedsone eller sekundærsone av eller på, justere volum, endre audio modus eller justere kanal trim for å få en perfekt surround lydopplevelse. Web UI kan også brukes for å kalibrere høyttaler forsinkelse og nivåer og konfigurere nettverksinnstillinger etc. Installatører kan importere og eksportere filer som gjøre det mulig å gjøre endringer eksternt, enkelt og greit.

En audiofil 15.4 forforsterker/prosessor

Fleksibilitet i flere kanaler – AVM 90 kan sammenlignes med rene kostbare 2-kanals forforsterkere når det kommer til lyd. Grunnen til dette er gjennomtenkte og fornuftige kretsløsninger, skikkelig strømforsyning, Premium 32 bit/768kHz DA-konvertere og ikke minst gode AD konvertere med høyt signal/støyforhold når man benytter analoge kilder. AVM 90 tilfredsstiller selv de mest kresne ører.

Ekte balanserte XLR-utganger

For å sikre best mulig signalnivå og motstand mot støy har AVM 90 balanserte utganger. Dette gjør at AVM 90 støtter lengre kabelstrekk med mindre fare for tap og støypåvirkning.

Anthem Room Correction (ARC™)

Anthem Room Correction er enkel i brukt og gir profesjonelle resultater i et hvert rom.

Hva er ARC?

Enkelt forklart korrigerer Anthem Room Correction for uønskede bieffekter i rommet skapt av vegger, gulv, tak og innredning. Disse bieffektene har en sterk påvirkning på det lydmessige resultatet du hører fra dine høyttalere. Ved å fjerne eller redusere uheldige bidrag fra rommet, får du en mer naturlig gjengivelse og du lytter mer til dine høyttalere, enn til ditt rom.

Litt mer teknisk forklart så er ARC en proprietær digital signalprosessering som jobber sammen med en spesielt utviklet mikrofon og din PC for raskt og enkelt optimalisere ditt lydsystem for akkurat ditt lytterom. Anthem sine ingeniører utviklet ARC gjennom forskning på hvordan skape optimale lytteforhold i et ikke-optimalt rom. Denne banebrytende forskningen ble gjort i samarbeid med NRC, National Research Council of Canada, den statlige forskningsorganisasjonen i Canada.

Anthem sine ingeniører oppdaget at den daglige lytteopplevelsen i den virkelige verden, hadde lite til felles med lytting under kontrollerte former i optimale rom. Årsaken til dette er at lyden fra selv de beste høyttalere blir påvirket av rommets beskaffenhet, møbler osv. Effektene av dette er stående bølger, resonanser, refleksjoner osv. som farger lyden du til slutt hører. Dette fordi lyden reflekteres av alle hindringer som er på veien mellom høyttalerne og deg som lytter. Du hører umiddelbart effekten av å fjerne/redusere disse uønskede bieffekter.

ARC sammenligner et roms akustikk opp mot en laboratoriestandard for optimalt rom. Den måler hver høyttalers respons opp mot lytterposisjon. Deretter benyttes avanserte algoritmer for å fjerne/redusert de negative effektene av rommet. Frekvensrespons justeres, og fase korrigeres. Du sitter da igjen med et resultat langt tettere på lyden i et mer optimalt lytterom.

Hvordan virker ARC?

ARC er enkelt i bruk, og det er kun få steg som må til for å optimalisere dine høyttalere for ditt lytterom.

Et ARC sett består av software og kalibrerings fil til mikrofon som lastes ned fra Anthem sin nettside, en mikrofon av proffkvalitet med skikkelig stativ og kabler.

Plugg målemikrofonen i din datamaskin og koble denne opp mot ditt Anthem produkt. Ta deretter målinger ved ulike posisjoner i ditt rom (minimum 5, maksimum 10).

Når målinger er gjennomført, korrigerer den avanserte DSP både respons og fase slik at lyden i ditt rom blir låter mer likt optimale lytteforhold, rent, naturlig og transparent gjengivelse, uavhengig av utfordringene i ditt rom.

» Tekniske data

Tilkoblinger
HDMI: 7 innganger, 3 utganger (1 eARC)
Digitale lydinnganger: 3 optisk, 2 coax
Analoge lydinnganger:4 linje, 1 MM phono
WiFi & Ethernet
Preout: 15.4 kanaler, balansert og ubalansert og individuelle subutganger
Zone 2 ut
Line ut
HDMI & Video
Dolby Vision
IMAX Enhanced
HDMI 2.0b & HDCP 2.2
HDR
HLG
BT.2020 Color Gamut
4K 50/60 switching
Zone 2 HDMI ut
Generelt
Vekt: 9 kg
Dimensjoner: 439 x 165 x 364 mm (B x H x D)

Del på: Del på Facebook Del på Twitter