MELCO S10

Audiofil nettverksswitch med ekstern lineær PSU

» Mer om produktet

En ny standard innenfor audiofil strømming av musikk!

Endelig har Melco gjort ferdig sin S10, en kraftig oppgradert versjon av den rimeligere men allerede legendariske nettverksswitchen S100. Melco bruker i S10 samme prinsipp som i sin nye N10/2 en stor og kraftig ekstern lineær strømforsyning for å gi optimale forhold for hovedenheten. S10 skiller seg fra S100 med enda mer sofistikert og nøye regulert strømforsyningsarkitektur i forhold til de aktive ethernetportene, noe som senker støygulvet ytterligere.

Selve huset i S10 består av blanding av solid aluminium og sheet steel. Dette gir høy skjerming mot både høyrefrekvent og elektromagnetisk støy. Selve ringkjernetrafoen i PSU`en er isolert i et eget antivibrasjonssystem utviklet i samarbeid med japanske TAOC. PSU-kabelen som leveres med er levert med teknologi fra Oyaide og deres anerkjente 102 SSC ledere. Denne skal sammen med god skjerming forhindre eventuell støy å nå DC-inputen. Ekstra presise klokker for støyfri håndtering av data og en ekstra stor buffer bidrar videre til den høye ytelsen.

S10 er med andre ord bygget med mål for øye å tilby maksimal ytelse og støyfritt nettverk til alle premium og high-end streamere.

Hvorfor blir lyden bedre med en audiofil switch?

Det er en kjensgjerning at gode streamere i dag egentlig skal kunne redusere innkommende jitter og kompensere for tap av pakker. Men hva om vi hjalp streameren på forhånd?

Jitter eller er roten til alt ondt når det kommer til audio. Det kan introduseres av alt fra dårlige klokker, fra støy i kretsene, modulering av IC`er og faktisk datatrafikk i seg selv. Med svært god kunnskap om årsaken til jitter og årelang know-how om datatsystemer via deres moderselskap Buffalo Technology, er det her Melco virkelig ønsker å gjøre en forskjell. Både S100 og S10 tilbyr en solid oppgradering for dem som ønsker å oppnå maksimal ytelse fra streameren sin. Støy og jitter fra vanlige dataswitcher er signifikant og selv om streameren klarer å redusere noe av dette, ser man i målinger av Melcos S100 og S10 at jitteret ut av streameren reduseres betraktelig. Dette gir svært hørbare og positive lydmessige resultater!

I tillegg og kanskje like viktig, er håndteringen av pakkedata med ekstra stor buffer. Eventuelle tap av pakker kompenseres lett i enhver streamer i dag, men problemet er at når streameren må be om pakker på nytt pga. pakketap eller sekvensfeil, vil streameren måtte prosessere mer. Den ekstra kalkuleringen og strømtrekket dette påkrever, fører til høyere støygulv i streameren og derfor også dårligere lyd. Såkalt aritmetisk støy skal ikke undervurderes, dette er noe man til enhver tid må ta høyde for i designet av DAC`er og streamere i forhold til bruk av DSP kompleksiteten i filterne som er i bruk.

Melcos S100 og S10 switcher sørger på denne måten for å tilrettelegge maksimalt for ren og støyfri avspilling av digital lyd via nettverk.

«…Any damage to packet data, timing, packet order, noise, or intrusive data, damages the overall musical performance. IT switches are optimised for speed and throughput – not data integrity…»
Melco om nettverkswitcher

Nøkkelpunkter Melco S10 audiophile network switch:

4 porter 100mbps RJ45 dedikert til streamer/musikkspiller.
4 porter 1000mbps RJ45  for annen datatrafikk, servere, Roon Nucleus.
2 porter SFP (fiberoptisk)
Hovedkort konstruert for audioapplikasjoner.
Dataprioritet optimert for audiodata.
Strømforsyningslinje og kondensatorbank beregnet for audioapplikasjoner for lavt støygulv.
Svært presise klokker.
Ultrapresis databehandling med lav støyutvikling.
Ekstra stor buffer for å håndtere datamengden ved High Res streaming mellom flere komponenter.
LED kan slås av for ekstra purisme vedr. støygulv.
Ekstra robust konstruksjon med en kombinasjon av aluminum og sheet steel chassis for avkobling og avvisning av uønsket vibrasjon og elektromagnetisk interferens.
Ekstern lineær PSU, stor overkonstruert ringkjernetrafo med eget isolasjonssystem.
Svart og sølv finish.
Made in Japan.

» Tekniske data

Connectivity

Ports
4 x 100Mb/E RJ45
4 x 1000Mb/E RJ45
2 x Fibre SFP/LC

Power
Dedicated 12V Toroidal Separate Power Supply

Size 215 x 61 x 269mm (W H L) x 2
Weight 13KG

Del på: Del på Facebook Del på Twitter

Anbefalt tilbehør