Naim Mu-so 2nd Generation Wood Edition

"Den råeste ­bordhøyttaleren. Glem de andre. Naim Mu-so 2 setter standarden for lydkvalitet. Lyd & Bilde

» Mer om produktet

Nyhet!

- Naim lanserer Mu-so 2nd Generation Wood edition -

 

Heftig lyd og nydelig trearbeid i skjønn forening
 

Siden lanseringen i mai 2019 har Mu-so 2nd Generation imponert journalister og fagpresse verden over. I fjor høst lanserte Naim en versjon designet i samarbeid med britiske Bentley Motors. Nå legges det til enda et lekkert design til familien. 
 

Si hei til nye Mu-so 2nd Generation Wood edition!

 

Kabinettdesign fra ekspertene hos Focal

 

Mu-so 2 har her fått et ytterskall i ekte Ayous, et bærekraftig hardt treverk som minner om eik. Treverket er lakkert og minner om den lekre lyse eikefinishen til high-end høyttalerserien Sopra fra Focal, høyttalerprodusenten som også er søsterselskapet til Naim. Disse er kjent for sine pene kabinetter og dyktige møbelsnekkere. Her deler de villig med sin kunnskap om treverk og har utviklet en ekslusiv finish øynene dras mot.

 

Volumhjulet er noe av det alle legger merke til med Mu-so. Her får man en presist utskåret brønn i treverket rundt det vektede hjulet med touchpanelet på toppen. Dette designelementet henfører tankene straks på lekre veteranbiler eller båter med dashbord i lakkert treverk. 

Den lyse grillen, ekslusiv for denne utgaven, gir et lyst og luftig uttrykk til musikksystemet. Ønsker man et personlig design kan man i tillegg velge fra tre pene fargete griller som kan kjøpes separat. 

 

De ikoniske kjøleribbene som har bidratt til å vinne Mu-so Red Dot award for design, kommer i denne utgaven med et hint av lys kobber for å løfte helhetsinntrykket.

 

Her får man den samme prisbelønnede lyden fra Mu-so 2nd Generation kombinert med et friskt nytt utseende. Les mer om den heftige teknologien bak den rå lydkvaliteten nedenfor. 

Mu-so Wood er i butikkene i løpet av mai 2021. 
 

Veiledende pris 18.995,-
 

“...Jeg former leppene til et lydløst “wow” når dypbassen kommer. Hvordan har de fått til dette?...”
Håvard Holmedal, Stereopluss. 
Test av Mu-so 2nd Generation

Rå teknologi

 

I hjertet av Mu-so 2 sitter Naims nye strømmeplattform utviklet av 25 ingeniører på fabrikken i Salisbury, England. Enten du strømmer musikk via TIDAL, Spotify, Qobuz, Chromecast, Airplay 2, Roon, UPnP (opp til 32bit/384khz) eller internettradio får du en lydprosessering på aller høyeste nivå, en teknologi hentet fra Naims aller dyreste streamere i Classic-line serien.

 

Det samme nyter du godt av på den nye dedikerte inngangen for TV, HDMI via audio return channel. Nye Mu-so er med andre ord også ment for direkte bruk til TV, noe den forrige generasjonen ofte ble brukt til via optisk inngang. Her får man endelig en audiofil trådløs høyttaler som også kan gi deg den en mye større opplevelse fra spill, serier og filmer. Hendig nok så kan TV´ens egen fjernkontroll brukes for å styre volumet, da HDMI-inngangen støtter CEC-standarden.
 

“...Glem de andre.
Mu-so 2 setter 
standarden for lydkvalitet...” 

Lasse Svendsen, Lyd & Bilde.
Test av Mu-so 2nd Generation 

 

Med blåtann og USB-inngang er du ellers alltid rede for at venner kan kjapt koble seg på for å vise deg ny musikk. En optisk og analog inngang sørger forøvrig for mulighet for tilkobling av andre kilder, for eksempel en platespiller.

 

Et kjærkomment tillegg for musikkelskere er støtte for Roon. Mu-so er nå et ekte Roon end-point og man kan justere romEQ og spille musikk direkte fra Roons behagelige strømmeunivers.

 

Podcaster er i vinden som aldri før og med både airPlay 2 og Chromecast innebygget, har favorittpodcasten din aldri vært lettere å spille av.

«...Kortversjonen av konklusjonen er at dette er den beste trådløse høyttaleren som er å få kjøpt akkurat nå.

Den litt lengre versjonen er at det er imponerende hvor mye musikkglede og entusiasme denne enheten formidler.

Mu-so 2nd Generation er et overbeveldende bevis på at god lyd kan komme fra kompakte enheter...» 

Håvard Holmedal, Stereopluss.
Test av Mu-so 2nd Generation

Mye kraftigere DSP

 

Til å drive den nye plattformen har Mu-so 2 fått en multicore DSP med nesten 14 ganger kraftigere regnekraft enn forrige generasjon. Dette gir mulighet til å behandle lyden med høyere intern klokke, større presisjon og bedre impulsrespons. I tillegg er man konstruert til å takle fremtiden via trådløse oppdateringer med konstante forbedringer av grensesnitt og tjenester. Mu-so kommer nå med tre ulike valg for plassering av høyttaleren og disse prosesseres nå med en enda bedre algoritme for å kontrollere systemets 450 watt best mulig.

802.11 A/C Wi-Fi


Det avanserte antennesystemet i Mu-so som er implementert i kjøleribbene, nyter nå godt av siste generasjon Wi-Fi 802.11 A/C. Et viktig poeng om du ønsker å koble den trådløst opp i mange forskjellige rom og synkronisere soner. Dette gir også suveren trådløs driftsstabilitet, også ved strømming av høyoppløste formater.

Nye forbedrede drivere og større kabinett

 

I samarbeid med Focal og tilgang til deres avanserte teknologi for måling utvikling av drivere har Naim nå rekonstruert både bass og mellomtonene i Mu-so. Selve geometrien i driverne er endret og man har brukt en større magnet. Spolen er også redesignet. Dette gir kraftigere bass og betydelig bedre kontroll. Mellomtonen har fått redesignet støvhette og stabiliseringsringer. Resultatet er en mye mer linær respons og mye lavere forvregning i driveren.

 

Focals 40 år lange know-how innenfor utvikling av høyttalerlementer kommer med andre ord godt med, spesielt når man her ser implementering av teknologi fra Focals forseggjorte høyttalerserier. Til slutt har Naim fintunet og hørt seg frem til det beste resultatet slik de alltid gjør. Mu-so gen 2. kommer for eksempel fremdeles med en meget god soft dome tweeter, en diskant som låter særdeles behagelig for øret og er et tydelig lydmessig valg fra Naims kyndige R&D team.

 

Kabinettet har fått 13% større volum i dybden og bedre avstivning av baffelen. Begge forbedringene er et viktig poeng for ytterligere oppnåelse av tightere og dypere bass. Bonusen er at det også gir renere mellomtone og diskant.

 

Resultatet av oppgraderingene i DSP, drivere og kabinett er slående. Mu-so generasjon 2 låter større, kraftigere og tightere enn forrige modell. Den kjører på til uanstendige høye lyttenivåer og er uendelig spillevillig i alle sjangre. En fullblods musikkmaskin med andre ord!

Ny forbedret kontrollflate og volumkontroll

 

Den tydeligste forandringen i nye Mu-so er kontrollflaten. En nærhetssensor vekker touchdisplayet når du nærmer deg og derfra kan du justere alle essensielle innstillinger med enda bedre presisjon og oversikt enn før. Presets for internettradio håndteres i en ryddig undermeny og man kan nå legge til enheten i multirom uten å åpne appen. Det berømte vektede volumhjulet fra den originale Mu-so er nå oppgradert med lys i ringen som markerer volumet på enheten. Lyset i ringen animerer også ved valg av undermeny. Lekkert! Et slikt tilgjengelig fysisk volumhjul gjør at man alltid har kontroll høyttaleren når man raskt må skru ned, ved for eksempel mottak av viktige anrop på telefonen.

 

Suveren i multirom eller på egenhånd

 

Nye Mu-so er en fantastisk multiromshøyttaler via Naims egen app, Chromecast (google Home) eller airPlay 2. Flere Mu-so generasjon 2 kan kombineres, eller den kan spille sammen med Naims Uniti, nettverkspillere, Qb og forrige generasjon Mu-so MK1 i party mode. Samtidig er den fantastisk på egenhånd som et fullverdig musikksystem. Et naturlig midtpunkt i stuen!

Vekkerklokke og barnevennlig grensesnitt

 

Skulle man plassere den på et soverom, gir den avanserte klokkeradiofunksjonen presis vekking. Utvalgte dager og helger kan naturligvis utelates, du styrer selv når du vil bli vekket og til hvilken favorittkanal du vil våkne til. Lysinnstillinger kan også justeres og enheten kan dimmes helt ned, noe som også er bra ved TV-bruk og film.

 

For barnefamilien holder den robuste grillen nysgjerrige barnefingre unna elementene i høyttalerne. Maksimalt volum kan settes i innstillinger i appen om man er redd for ukontrollert bruk når man ikke er hjemme, eller om man ved et uhell skulle sette den på fullt nivå.

 

Britisk hi-fi på sitt beste

 

Enten du velger Mu-so som et supplement eller som senteret i din musikalske hverdag vet vi den vil innfri på design, brukervennlighet og lydkvalitet. Naims team har jobbet hardt for å tøye strikken lengre enn de trodde det var mulig å gjøre da de startet prosjektet. Mu-so er til gangs et produkt laget av musikkelskere for musikkelskere, noe som den gjennomførte tilnærmingen vitner om. Musikk neste!

» Tekniske data

Mu-so 2nd Generation detaljer:

 • Ny smart kontrollflate - En intuitiv touchinterface med 15 touch-sensitive knapper og en stor vektet og opplyst volumkontroll. En nærhetssensor vekker systemet. 
 • Enkel multirom - 3 måter å synkronisere enheter på i «party mode». Enten via Naimappen/touchdisplay, airPlay 2 eller Chromecast (Google Home).
 • Mer regnekraft til musikken - Ny multicore Digital Signal Processor (DSP) gir 2000 MIPS regnekraft (Million Instructions Per Second), dette sammenlignet med Mu-so MK1s single-core, 150MIPS DSP.
 • Oppgraderte høyttalerelementer - I samarbeid med Focals R&D (Research and Development team) har Naim oppgradert driverne til Mu-so MK2 for høyere ytelse og lavere forvrenging. Focal har utviklet markedsledende driverteknologi siden 1979.
 • Prisvinnende strømmeteknologi - Som i Naims nye Uniti-serie og nettverksspillere får Mu-so 2 Naims unike og kraftige strømmeplattform implementert. Bygget for fremtiden!
 • Sterkt forbedret bassytelse - Mu-so 2 har blitt redesignet med 13% større kabinett. Sammen med stivere frontbaffel og nye drivere gir det en monumental bass med høy kontroll og raffinement. 
 • Rå systempower i en kompakt utførelse - Mu-so 2 stiller med 75 watt effekt per element, eller hele 450 watt samlet. 
 • HDMI ARC - En helt ny HDMI ARC inngang lar deg enkelt koble til TV for en stor oppgradering av lyden til Spill, serier, filmer og TV-programmer. CEC standard sørger for mulighet til å styre lyden via TV´ens volumkontroll.
 • Ny finish på grill med nye farger - Standard svart grill kan enkelt byttes ut til – Olive (olivengrønn), Terracotta (rødbrun), and Peacock (marineblå) for å matche interiør og stil. 
 • Chromecast built-in - Google´s strømmeløsning som har over 100 støttede apper, inkludert Deezer, Qobuz, Plex, TuneIn, SoundCloud og Pandora.
 • AirPlay 2 - Strøm musikk fra Apple iOS enheter som iPhone/iPad eller fra iTunes og Apple Music og samtidig få støtte for Apples nye multiromfunksjonalitet/party mode. 
 • Spotify Connect - Innebygget Spotify® Connect, en bedre måte å høre Spotify på, Spotifys egen app fungerer som remote for Mu-so. 
 • TIDAL - TIDALs tapsfrie strømmetjeneste er integrert rett i Naimappen med en flott interface, cover art og albuminfo. 
 • Qobuz - high-res strømmetjeneste.
 • Bluetooth® - Bruk blåtann for sending av lyd fra ethvert nettbrett eller telefon. 
 • Internet Radio - Tilgang til en verden av radiokanaler inkludert alle NRK-kanaler i høy oppløsning. Presets lagres enkelt og er tilgjengelig via touchpanelet uten å bruke appen. 
 • UPnPTM Streaming - Strøm lokalt lagrede filer fra PC/MAC eller NAS-server i høy oppløsning opp til 32bit/384kHz.
 • Roon Ready - Mu-so støtter Roons unike strømmeløsning som opphøyer opplevelsen av å lete etter og finne musikk digitalt. Lag ditt eget personlige «fanzine» av musikkbiblioteket ditt og spill favorittene dine direkte til Mu-so med Roons lydmessige solide RAAT protokoll og DSP.
 • Romkompensering -  Velg fra tre ulike innstillinger for optimal lyd i henhold til plassering i rommet. 
 • Tilkoblingsmuligheter - I tillegg til HDMI ARC,  har Mu-so 2 en USB-inngang, en optisk inngang og en 3,5mm analog inngang.
 • Helt ny remote - En ny, penere og mer praktisk fjernkontroll hever helhetsinntrykket av nye Mu-so.
 • Vekkerklokke / Alarm - Klokkeradiofunksjon med avanserte valg gir deg full kontroll over vekking med din foretrukne radiokanal.
 • Juster lys - Mu-so 2 kan dimmes delvis eller helt ned i rom der lyskontroll er viktig.
 • Ny og forbedret Naimapp - Bedre kontroll og styring av Mu-so 2nd generation. 

Dimensjoner (HxBxD): 122mm x 628 mm x 264 mm
Vekt: 11.2kg
Bestykning: 3-veis med 2 x bass / 2 x mellomtone / 2 x diskanter
Forsterker: 450W (6 x 75W)
Appkontroll: iOS / Android Control App
IR fjernkontroll inkludert

Del på: Del på Facebook Del på Twitter

Relaterte produkter