Kerr Acoustics K102

K102 har røttene i pro-verden og er spesialutviklet av Jes Kerr for de aller mest kresne studio- og masterteknikerne der ute. 

» Mer om produktet

Med to tolvtommere per kanal kan K102 tåle ekstreme mengder ren effekt og virkelig rocke både de ekstra bassfrelste og dem som er på jakt etter oppløsning i verdensklasse. 

«...its core objectives remain the same: to reproduce any source material as faithfully and accurately as possible, without introducing any sonic artefacts or colour of its own. To achieve this requires a truly full-range frequency response, unwavering speed and time-accuracy, exceptionally high power handling and an ability to resolve fine detail at all playback levels...» 

Historien bak K102 begynte da den grammyvinnende britiske produsenten Jonathan Awote-Mensah (Marc Ronson, Jess Glynne) anskaffet seg et par med K100 til sitt studio i London i 2017. Awote-Mensah eller Jae5 som han er best kjent som, hadde lenge vært på jakt etter et full range monitorsystem som kunne dekke sine dynamiske behov. I tillegg måtte høyttalerne tegne bassen korrekt helt ned i dypet og tilby uovertruffen monitorering med maksimal oppløsning uten lyttetretthet. I K100 fant han denne perfekte høyttaleren, men som med alle hifi-frelste eller studioteknikere kom etterhvert spørsmålet: - Kan det være enda mer å hente? Han kontaktet så Kerr Acoustic med sine ønsker. Noen grundige runder på tegnebrettet senere, ble K100 som allerede går til 16 hertz, utstyrt med én ekstra 12-tommers Volt bassdriver per kanal. Den nye modellen K102 kunne nå servere 6db til med dynamisk headroom. En rå høyttalerkonstruksjon hadde blitt enda heftigere, og en ekte fullblods dynamikkbombe var født!  

«...the K100 and K102 is essentially a hybrid – a versatile, accurate, full-range, high-resolution loudspeaker system, which is equally comfortable in the studio or in the home..." 

Enten man driver med kritisk lytting i studio eller man skal nyte favorittartistene hjemme, vil en K100 eller spesialmodellen K102 by på noe av det ypperste av dynamiske lydopplevelser man kan forvente. Disse toppmodellene bringer virkelig live-følelsen hjem i stuen! 

Historie

Bakgrunn fra pro-audio gir resultater. 

Jes Kerr har bakgrunn som sessionmusiker og studiotekniker og er utdannet i musikkteknologi på Anglia Ruskin University. Som trommis med et livslangt forhold til musikk dro også interessen seg tidlig mot de tekniske aspektene ved avspilling av musikk. Jes jobbet ikke bare i studio, men han restaurerte også et utall forskjellige høyttaleredesign på vegne av seg selv og andre som jobbet med pro-audio i England. Etterhvert begynte Jes å eksperimentere med egne konstruksjoner og endte raskt opp med å et dypdykk i transmisjonslinjeprinsippet. Han visste godt hva som krevdes av presisjon, oppløsning og kontroll for å kunne blidgjøre kravstore teknikere og produsenter. Med dette som utgangspunkt og god hjelp av sin far Steve på trearbeidet i kabinettene, kunne de stolt presentere den første utgaven av den prisbelønnede stativmodellen K300 tilbake i 2017. Og for en reise det har vært på disse få årene! 

Når vi nå skriver 2022 har Kerr Acoustic rukket å bli lagt merke til i England som en ny, kvalitetsbevisst og svært ambisiøs høyttalerprodusent, som med sine tre ulike modeller dekker behovene man skulle ha for audiofil godlyd i et bredt spekter og prisklasse. Alt fra spesielle fargeønsker eller ekstra drivere i noen av modellene kan spesialbestilles, alt for å skreddersy disse vakre høyttalerne perfekt til hedersplassen de skal ha i stuen, lytterommet eller lydstudioet. 

Dette er rå teknikk, ekte lidenskap for lyd og musikk, håndbygget i UK!

Nydelig trearbeid: Kerr har lagt ekstremt mye tid til utvikling på de siste versjonene med kabinetter i K300 MK3, K320 MK3 og K100 MK2. 

Kabinettmesterne

Nøye utvalgte materialer gir bedre lyd. 

Det første man legger merke til når man løfter Kerr Acoustics høyttalere ut av transporteskene er det lekre detaljnivået på kabinettene. Dette er britisk håndarbeid på sitt beste og Kerr bruker baltisk bjørkefinér, kjent for sin svært gode tetthet som utgangspunkt for å oppnå mest mulig rigiditet og støtte for de gode driverne som brukes. Slik kryssfinér gir også langt bedre dempe-egenskaper enn kabinetter laget av MDF. Treverket er også fremskaffet fra bærekraftig skogdrift. Med kabinetter som er tung på labben og med solid masse, står disse høyttalerne fjellstøtt enten med medfølgende spikes eller IsoAcoustics Gaia høyttalerføtter som Kerr Acoustic også anbefaler.
“…Such transient speed was a joy to behold with the leading edges of heavily struck snares or strummed electric guitars and worked hand-in-glove with the speaker's excellent dynamics. The thwack of percussion was a wonderfully physical sensation…”

David Price, Kerr Acoustic K320 review, Stereonet

Høy ytelse men likevel pene høyttalere: Kerr Acoustics K320 er lett å plassere i en vanlig stue.

Transmisjonslinjedesign

Et gjennombrudd i bassforlenging og tidspresisjon. 

I stedet for konvensjonelle bassporter bruker Kerr nøye oppmålte transmisjonslinjer for å gi helt fasepresis respons ut av kabinettporten. Det høres! Ikke bare går Kerr sine høyttaler dypt med den bassforlengelsen man oppnår, men de har også en uforvrengt og usedvanlig lekker bassrespons. Her er det ingen pukkel og toner som står ut, bassen presenteres eksakt og presist slik det ble spilt inn i studio med herlig tekstur og rå timing! Den utsøkte mellomtonen byr dessuten på en fabelaktig transparens og innsikt! 

Kerr Acoustic har forsket lenge på å forbedre transmisjonslinjeprinsippet i høyttalerne sine for å få mest mulig ut av fordelene, samtidig som de motvirker utfordringene med designet. Kerr Acoustic K300 går helt ned til 33 hertz, en virkelig imponerende dyp bass for en stativmodell. Samtidig er høyttaleren effektiv, 89db følsomhet er mer enn godkjent for enhver stativhøyttaler og spesielt om den har transmisjonslinje.
Les mer om teknologien

Imponerende drivere: Kerr Acoustics flaggskipmodell K100 kommer med et imponerende utvalg kvalitetsdrivere fra blant annet britiske Volt. 

Ekte bånddiskanter

For hurtig gjengivelse, rå oppløsning og presisjon.

Med et vellykket kabinettdesign økes også kravet til presisjonen fra diskantene. Jes Kerr fant raskt ut at for å oppnå best mulig båndbredde oppover krevde det en diskant med usedvanlig lav masse og hurtighet. Bånddiskanter var derfor eneste mulige løsning ifølge Kerr.  

Membranen i diskanten som er benyttet i K300 og K320 veier bare 0,027 gram! Samtidig har diskanten mer overflate enn en konvensjonell domediskant og hele 18 ganger lavere masse. (!) Resultatet er en utrolig kjapp transientrespons og luftighet, helt uten å gi påtagende lyttetretthet.

Sofistikerte delefiltere

Nøye selekterte komponenter for best mulig transparens. 

For å få opp effektiviteten på høyttalerne har Jes Kerr brukt ekstra mye tid på delefilterne. Disse er laget for å være sonisk transparente og skal ikke bringe krevende ekstra last for forsterkere. Her brukes nøye selekterte polypropylen kondensatorer, håndtvinnede luftkjernespoler og karbonfilmmotstander i høyeste kvalitet. Alle komponenter er stresstestet for å tåle mye strøm og gjør disse delefilterne eksepsjonelle når det kommer til transienter, linearitet og lav forvrengning, også når man presser systemet. Kerrs hovedmål er at delefilterne ikke skal farge lyden av driverne! Sortering på toleranse med rigide krav gjøres in-house på fabrikken hos Kerr, og delefilterne settes også sammen her, alt for å sikre best mulig ytelse. Delefilterne matches også per par slik de gjør med driverne, slik at Kerr Acoustic oppnår ekstrem matching av hvert høyttalerpar.

» Tekniske data

LF Driver       310mm High-Performance long-throw unit with Radial™ intercooler technology

LF Driver       310mm High-Performance long-throw unit with Radial™ intercooler technology

MF Driver      75mm Low-distortion dome with 8 kg magnet assembly

HF Driver       80mm True Ribbon tweeter with 0.036g diaphragm mass

Response       16Hz – 45kHz

Sensitivity     91dB (2.83V/1m)

Impedance     8 Ohms (nominal)

Crossover      370Hz | 3.6kHz - 2nd order (12dB/ Octave)

Dimensions    H:1268 | W:348 | D:550 mm

Construction  24mm Baltic Birch plywood transmission-line

Weight           78 kg (per cabinet)

Connections    One pair of 4mm copper 5-way binding posts

Del på: Del på Facebook Del på Twitter