Kerr Acoustics K100 mk 2

374 990,-
FRI FRAKT
 
Fjernlager

Kerr Acoustics K100 mk 2

Musikk og magi, flaggskipet med stor X-faktor!

K100 er en high-end høyttaler med solid fotavtrykk. Ethvert oppsett med denne høyttaleren vil få anerkjennende nikk allerede før man begynner å spille. Dette er nemlig hifi som virkelig vekker gode følelser! Når man endelig begynner lytteseansen, er det som om man har fått bandet hjem i stuen på en helt egen privat lyttesession! Den utrolige, dynamiske og teksturerte bassen tar en regelrett med på en musikalsk festkveld fra første slag fra basstrommen. Dette er rå high-end og plukk på bass-strenger, mikrodetaljer på trommeskinn, og rominformasjon brettes ut på utsøkt vis.  

Vi kan love at dette er en høyttaler som bare må høres! 

I K100 MK2, bruker Kerr Acoustics heftige kvalitetsdrivere i bass og mellomtone fra britiske Volt. Kombinasjonen av disse med Kerrs nøye utviklede transmisjonslinjer, rigide kabinetter, og transparente delefilter sammen med lynkjappe bånddiskanter, gir en allround musikalsk ytelse som er vanskelig å matche. Par disse opp med litt seriøs elektronikk, og la moroa begynne! 

PS. Skulle man trenge enda mer trøkk, så er kan K100 spesialbestilles i versjonen K102, da med doble 12-tommers bassdrivere fra Volt! Denne spesialmodellen ble først bygget for et anerkjent lydstudio i England og har eksakt samme dimensjoner på kabinettene som K100.

Historie

Bakgrunn fra pro-audio gir resultater. 

Jes Kerr har bakgrunn som sessionmusiker og studiotekniker og er utdannet i musikkteknologi på Anglia Ruskin University. Som trommis med et livslangt forhold til musikk dro også interessen seg tidlig mot de tekniske aspektene ved avspilling av musikk. Jes jobbet ikke bare i studio, men han restaurerte også et utall forskjellige høyttaleredesign på vegne av seg selv og andre som jobbet med pro-audio i England. Etterhvert begynte Jes å eksperimentere med egne konstruksjoner og endte raskt opp med å et dypdykk i transmisjonslinjeprinsippet. Han visste godt hva som krevdes av presisjon, oppløsning og kontroll for å kunne blidgjøre kravstore teknikere og produsenter. Med dette som utgangspunkt og god hjelp av sin far Steve på trearbeidet i kabinettene, kunne de stolt presentere den første utgaven av den prisbelønnede stativmodellen K300 tilbake i 2017. Og for en reise det har vært på disse få årene! 

Når vi nå skriver 2022 har Kerr Acoustic rukket å bli lagt merke til i England som en ny, kvalitetsbevisst og svært ambisiøs høyttalerprodusent, som med sine tre ulike modeller dekker behovene man skulle ha for audiofil godlyd i et bredt spekter og prisklasse. Alt fra spesielle fargeønsker eller ekstra drivere i noen av modellene kan spesialbestilles, alt for å skreddersy disse vakre høyttalerne perfekt til hedersplassen de skal ha i stuen, lytterommet eller lydstudioet. 

Dette er rå teknikk, ekte lidenskap for lyd og musikk, håndbygget i UK!

Nydelig trearbeid: Kerr har lagt ekstremt mye tid til utvikling på de siste versjonene med kabinetter i K300 MK3, K320 MK3 og K100 MK2. 

Kabinettmesterne

Nøye utvalgte materialer gir bedre lyd. 

Det første man legger merke til når man løfter Kerr Acoustics høyttalere ut av transporteskene er det lekre detaljnivået på kabinettene. Dette er britisk håndarbeid på sitt beste og Kerr bruker baltisk bjørkefinér, kjent for sin svært gode tetthet som utgangspunkt for å oppnå mest mulig rigiditet og støtte for de gode driverne som brukes. Slik kryssfinér gir også langt bedre dempe-egenskaper enn kabinetter laget av MDF. Treverket er også fremskaffet fra bærekraftig skogdrift. Med kabinetter som er tung på labben og med solid masse, står disse høyttalerne fjellstøtt enten med medfølgende spikes eller IsoAcoustics Gaia høyttalerføtter som Kerr Acoustic også anbefaler.
“…Such transient speed was a joy to behold with the leading edges of heavily struck snares or strummed electric guitars and worked hand-in-glove with the speaker's excellent dynamics. The thwack of percussion was a wonderfully physical sensation…”

David Price, Kerr Acoustic K320 review, Stereonet

Høy ytelse men likevel pene høyttalere: Kerr Acoustics K320 er lett å plassere i en vanlig stue.

Transmisjonslinjedesign

Et gjennombrudd i bassforlenging og tidspresisjon. 

I stedet for konvensjonelle bassporter bruker Kerr nøye oppmålte transmisjonslinjer for å gi helt fasepresis respons ut av kabinettporten. Det høres! Ikke bare går Kerr sine høyttaler dypt med den bassforlengelsen man oppnår, men de har også en uforvrengt og usedvanlig lekker bassrespons. Her er det ingen pukkel og toner som står ut, bassen presenteres eksakt og presist slik det ble spilt inn i studio med herlig tekstur og rå timing! Den utsøkte mellomtonen byr dessuten på en fabelaktig transparens og innsikt! 

Kerr Acoustic har forsket lenge på å forbedre transmisjonslinjeprinsippet i høyttalerne sine for å få mest mulig ut av fordelene, samtidig som de motvirker utfordringene med designet. Kerr Acoustic K300 går helt ned til 33 hertz, en virkelig imponerende dyp bass for en stativmodell. Samtidig er høyttaleren effektiv, 89db følsomhet er mer enn godkjent for enhver stativhøyttaler og spesielt om den har transmisjonslinje.
Les mer om teknologien

Imponerende drivere: Kerr Acoustics flaggskipmodell K100 kommer med et imponerende utvalg kvalitetsdrivere fra blant annet britiske Volt. 

Ekte bånddiskanter

For hurtig gjengivelse, rå oppløsning og presisjon.

Med et vellykket kabinettdesign økes også kravet til presisjonen fra diskantene. Jes Kerr fant raskt ut at for å oppnå best mulig båndbredde oppover krevde det en diskant med usedvanlig lav masse og hurtighet. Bånddiskanter var derfor eneste mulige løsning ifølge Kerr.  

Membranen i diskanten som er benyttet i K300 og K320 veier bare 0,027 gram! Samtidig har diskanten mer overflate enn en konvensjonell domediskant og hele 18 ganger lavere masse. (!) Resultatet er en utrolig kjapp transientrespons og luftighet, helt uten å gi påtagende lyttetretthet.

Sofistikerte delefiltere

Nøye selekterte komponenter for best mulig transparens. 

For å få opp effektiviteten på høyttalerne har Jes Kerr brukt ekstra mye tid på delefilterne. Disse er laget for å være sonisk transparente og skal ikke bringe krevende ekstra last for forsterkere. Her brukes nøye selekterte polypropylen kondensatorer, håndtvinnede luftkjernespoler og karbonfilmmotstander i høyeste kvalitet. Alle komponenter er stresstestet for å tåle mye strøm og gjør disse delefilterne eksepsjonelle når det kommer til transienter, linearitet og lav forvrengning, også når man presser systemet. Kerrs hovedmål er at delefilterne ikke skal farge lyden av driverne! Sortering på toleranse med rigide krav gjøres in-house på fabrikken hos Kerr, og delefilterne settes også sammen her, alt for å sikre best mulig ytelse. Delefilterne matches også per par slik de gjør med driverne, slik at Kerr Acoustic oppnår ekstrem matching av hvert høyttalerpar.

Tekniske data

LF Driver       310mm High-Performance long-throw unit with Radial™ intercooler technology

MF Driver      75mm Low-distortion dome with 8 kg magnet assembly

HF Driver       80mm True Ribbon tweeter with 0.036g diaphragm mass

Response       16Hz – 45kHz

Sensitivity     91dB (2.83V/1m)

Impedance     8 Ohms (nominal)

Crossover      370Hz | 3.6kHz - 2nd order (12dB/ Octave)

Dimensions    H:1268 | W:348 | D:550 mm

Construction  24mm Baltic Birch plywood transmission-line

Weight           78 kg (per cabinet)

Connections    One pair of 4mm copper 5-way binding posts