;

AUDIO INSIGHT Q10

Dipol line source høyttalere med bånddiskant. Suppleres med en eller to gode subwoofere.

» Mer om produktet

Ingen konvensjonelt delefilter som forringer dynamikk og fase. Hvor ofte har vi ikke sett komplekse delefilter løsninger som stjeler all dynamikk og sløver ned transienter? I tillegg bestykket med dårlige komponenter som gjør resultatet enda dårligere. Filteret i Q10 består kun av en kondensator av ypperste kvalitet for beskyttelse av bånd diskanten. Alle de andre enhetene står direkte koplet til din forsterker!

Ingen kabinett fargninger pga. fravær av kasse. Ikke benyttet masse penger til et kabinett som farger lyd uansett hvor stivt og dødt man gjør det.

Benytter flere små enheter for å beholde så lav bevegelig masse som mulig. Bevegelig masse nede på under 2 gram. Det er 10-100 ganger lavere enn normalt hvilket skulle ha noe å si for stopp- og start egenskaper! Tenk på hva dette har å si for en bils akselerasjon og stoppegenskaper? Oppbrytningsfenomener i membranen reduseres også kraftig pga. mye mindre areal pr enhet. Ønskelig at mesteparten av hele audio området ivaretas av like elementer. Dette gir overlegne fase-/tidsforhold sammenlignet med konvensjonelle 3- og 4 veis system. Største problemet med høy kvalitetshøyttalere er ikke frekvensdomenet, men i tidsdomenet! Ytterst få system i dag er faselineære. Ethvert 3-4 veis system dreier fasen mange tusen grader innenfor audio området og derfor ubrukelig i et høykvalitets avspillings system. Hvorfor? Fordi det som karakteriserer et originalinstrument er overtonestrukturen dette instrumentet gir i forhold til grunntoner. Dersom høyttaleren tidsforskyver overtonespekteret annerledes enn for grunntoner, har man ødelagt en del av instrumentets egenkarakter!

Høye frekvenser ivaretas av bånddiskant. Båndenheter er domer overlegne mht. bevegelig masse og total frihet for oppbrytningsfenomener! En dome skal ha uendelig stivhet samtidig som den skal ha svært lav bevegelig masse. Dette er ikke forenelig! Diamant eller andre eksotiske metaller har samme problem ved at de ved visse frekvenser ikke klarer å følge med svingspolens bevegelser fordi membraner bryter opp. En bånd enhet drives unisont over hele membranen og kan derfor ikke bryte opp. Samtidig er den også overlegen på lav masse. Dumme domer!

Mange små enheter i en åpen Linesource konfigurasjon gir bedre kontroll over vanskelig rom akustikk. Denne løsningen kaster lyden lengere enn en punktkilde og derfor bedre til å overdøve vanskelig akustikk. Dette gir også en jevnere energifordeling i lytterommet.

PMMA i ramme istedenfor for MDF gir overlegen styrke og stivhet.

» Tekniske data

Frequency response 100-50000Hz +/-3dB
Sensitivity 93dB/1w/1m
Impedance 5Ω
Power Handling 300 w
Crossover ribbon tweeter 10kHz, first order, Mundorf silver, oil
Presence control 5 steps capasitor switch
Internal cable Nordost mono filament
Tweeter 1 pc Ribbon dipole type
Fullrange 9 pcs 3” full range without crossover
Cabinet structure Dipole, no cabinet, no coloration
Material PMMA, poly methyl methacrylate, ultra stiff
Psysical dimensions 40 x 130 x 7 cm, Foot 45 cm depth.

Del på: Del på Facebook Del på Twitter

Relaterte produkter