;

Glad i god lyd?

Siden fysikeren Siegfried Amft startet T+A Elektroakustik i 1978 har de rukket å utrette mye for oss som er glad i god lyd.

Siegfried, med to ansatte, begynte med å konstruere en høyttaler-serie, som ble lansert i 1982. Denne fikk navnet Criterion, og som serie består denne fremdeles den dag i dag. Braksuksess er vel ikke et ord som er fremmed å bruke med tanke på at Critereion TMR 160 solgtes i mer enn 11000 enheter på under fem år.

Veien videre førte til at T+A fikk innblikk i elektronikkens verden, da de i 1984 utviklet en serie med aktive høyttalere, Solitare.

I 1985 begynte arbeidet med det som er roten til vår store begeistring for merket. Pulsar-serien med elektronikk, som ble lansert i 1988. I 1993 kom det endelig High-End produkter også, da R-Serien ble lansert, som siden dess har kommet i ikke mindre enn 17 ulike varianter.

En av de tingene vi virkelig elsker med T+A i dag har sin grobunn i Solitare-høyttalerne som så dagens lys i 1995; det digitale. Solitare-serien er digitale aktive høyttelere, hvor man i sin tid kunne koble de rett på et cd-drev uten videre mellomledd. Dette har gitt T+A en enorm forståelse for digitale medier i helhet.

I 1998 kom Transmission Absorber Line, en variant i Criterion-serien, hvor man “utvider” kabinettet til høyttalerne, minsker “pusteproblemer” og får en langt mer nøyaktig og korrekt dypbass enn høyttalere med lukkede kabinetter, eller konvensjonell bassport.

I dag har T+A over 90 ansatte, og er blitt selvforsynt med teknologi. Dette har gitt oss favoritter som DAC8, Music Player Balanced, og ikke minst bestselgeren Powerplant Balanced.

Resultatet av denne relativt korte historen på 35-år gav oss i 2013 den fantastiske HV-serien som ble kåret av EISA til årets High-End-produkt i Europa 2013/2014. Den mest prestisjetunge prisen et Hi-Fi produkt kan oppnå!